Nyttig viden - Nyfødt fotografering

NYFØDT FOTOGRAFERING

5 - 14 DAGE GAMMEL


Hvornår er det bedst at fotografere mit nyfødte barn?

Det bedste tidspunkt at fotografere det nyfødte barn er inden for de første 14 dage. Når den nyfødte er mellem 5 - 14 dage er det helt optimalt at fotografere da barnet sover meget og tungt, hvilket giver de bedste sovebilleder og gør det nemmere at flytte på barnet mens det sover, og ogå ligge det i de forskellige poseringer uden det bliver forstyrret.

Nyfødte er meget fleksible og kroppen er "naturligt sammenkrøllet" efter at have ligget i maven, og alle poseringer er naturlige for barnet.

Efter den nyfødte er blevet 14 dage bliver det sværere at få sovebilleder.

For tidligt fødte der har brug for et ophold på hospitalet kan med undtagelse fotograferes efter de er 14 dage gamle.

Bestil din tid hos mig i god tid, for at sikre dig at din nyfødte kan blive fotograferet inden 14 dage efter fødslen, og skriv eller ring til mig hurtigst muligt efter fødslen så jeg kan reservere tid i min kalender til Jeres nyfødt fotografering.Hvordan foregår en nyfødt fotografering?

En nyfødt fotosession tager op mod tre timer. Det er helt normalt at bruge to til tre timer ialt, så der er god tid.

Der bruges meget tid på at made, pusle og putte den nyfødte så barnet er veltilfreds, trygt og falder i en god dyb søvn.

Der er absolut ingen stress, og alt foregår på den nyfødte og forældrenes præmisser. Bliver den nyfødteked af det holder vi en pause indtil barn og forældre er klar igen. Men oftest sover barnet trygt og godt gennem det hele, kun forstyrret af at skulle have lidt at spise.

Der fotograferes under rolige og hyggelige forhold, hvor mor og far kan sidde og kigge med mens jeg håndterer den nyfødte. Jeg kan indimellem bede om hjælp til fx. at støtte hovedet.

Sikkerhed er altid første prioritet hos mig, og jeg tager ingen chancer med jeres nyfødte barn for at få et "billede i kassen".

Jeg er selv mor, og også gennem mit arbejde med fotografering af nyfødte er jeg vant til at håndtere de små guldklumper.Hvordan sikrer jeg mig tid til at få fotograferet min nyfødte?

Bestil tid til din nyfødt fotografering i god tid, allerede mens du er gravid. Når du bestiller din tid, så kommer

du på min termins liste og er dermed sikret en tid når du har født. Men det er meget vigtigt du kontakter mig

senest to dage efter fødslen for at være sikker på jeg kan finde en tid til fotografering inden jeres barn er 14

dage gammel. Går der mere end to dage efter barnet er født og til i kontakter mig, så kan jeg ikke garantere

at jeg finder tid i min kalender inden barnet er 14 dage gammel.

Det er helt fint med en sms, mail eller besked via facebook. Bare jeg bliver kontaktet inden to døgn.

I modtager en informations mail når i har fået en plads på terminslisten, men alle nødvendige oplysninger omkring nyfødt fotograferingen.Hvad hvis barnet ikke vil sove?

Jeg har fotograferet over 800 nyfødte, og kan næsten garantere at vi får taget nogle gode og fine sovebilleder af Jeres nyfødte barn, hvis blot I har fulgt de få gode råd om forberedelse inden fotograferingen.

Min erfaring er at nyfødte børn sover gangske godt og tungt hvis de er mætte, tørre og varme. Men der er altid god tid til at få den nyfødte til at sove uden stress. Alle kan have en dårlig dag, også nyfødte, der kan være mavekneb eller andet der gør at barnet har svært ved at finde ro, men det er der oftest råd for.

Jeg har stor erfaring med at få de nyfødte til at sove tungt og godt, og håndteringen af dem herefter, så der er

intet at være nervøs for :)Hvad skal vi som forældre gøre inden fotograferingen?

Jeg anbefaler man forsøger at holde den nyfødte vågen i timerne op til fotograferingen så den nyfødte er godt træt og sover så meget som muligt gennem vores foto session.

Forældrene må meget gerne tage hvide eller sorte trøjer med/på hvis i gerne vil

fotograferes sammen med Jeres

nyfødte barn. Jeg anbefaler sort eller hvidt tøj da det giver det mest rolige udtryk på

billeder sammen med barnet.

Jeg har altid kaffe, the og kolde drikke at tilbyde til forældrene.

Er der noget i gerne vil have med på billederne, fx oldemors hjemmestrikkede tæppe, en bamse eller andet, så tag det endelig med, så ser vi på om vi kan få det med på billederne.Hvad med fotografering sammen med større søskende?

Jeg fotograferer meget gerne den nyfødte sammen med større søskende. Men i forældre skal tage stilling til hvad der er vigtigst at få med af billeder ved fotograferingen. Da fælles billeder med søskende der er under 5 år ofte tager en del tid da børn i denne alder ikke altid synes fotografering er lige så spændende som forældrene synes, og ikke altid har lysten til at være med, og så er det lang tid at være med til en fotografering hvor der gerne skal være lidt roligt omkring den nyfødte. Så jeg anbefaler at der er to voksne med, så der er en der kan tage sig af det større barn og evt. gå en tur hvis det bliver alt for kedeligt at vente.


Skal vi selv have rekvisitter med til fotograferingen?

Jeg har rekvisitter til fotograferingen af Jeres nyfødte barn. Kurve, tæpper, huer, svøb, tiebacks, bamser etc. Har i et specielt ønske til et billede kan i skrive til mig for at høre om jeg har den ønskede rekvisit.

Har i selv ting i gerne vil have med på et eller flere billeder, så tag det gerne med. Jeg er meget åben for idéer, og ofte kan man få en lille nyfødt til at passe ind i overraskende mange ting.

Men som udgangspukt er det billeder i den enkle stil jeg tager.


Offenliggørelse af billeder.

Jeg viser kun billeder online ved forudgående skriftlig aftale.


Andet praktisk info:

Mit studie ligger i Hinnerup, 15 km fra Aarhus. Der er altid ledige og gratis parkeringspladser lige ved døren. Bus 200 stopper 200 meter fra mit fotostudie.